Voor je droom moet je vechten!

Isabel Provoost: Voor je droom moet je vechten

Isabel Provoost is nog maar net achttien jaar, maar weet nu al heel duidelijk wat zij wil, namelijk niets liever dan zingen. We weten allemaal dat ze meedeed aan The Voice Kids en The Voice voor volwassenen. Ze is gestopt met haar opleiding en heeft gekozen voor het zingen, maar was dat wel zo gemakkelijk?

Isabel begon met zingen toen ze nog maar zeven jaar oud was. Het is nu elf jaar later, twee keer The Voice en heel wat optredens verder. ,,Het is heel gek dat je voor jezelf heel normaal bent en dat andere mensen je ineens speciaal vinden. Mensen komen op me af voor foto’s, handtekeningen, rennen op me af en gillen. Ik vind het zelf een beetje vreemd maar wel heel leuk.” Ze vindt het daarom wel fijn dat ze in het nuchtere Zeeland woont.

Tijdens The Voice Kids zat Isabel in het derde jaar van de havo. De middelbare school waar zij op zat werkte heel erg mee. ,,Het feit dat ik een goede, hardwerkende leerling was, heeft waarschijnlijk wel meegeholpen, haha.” De middelbare school en zingen was gemakkelijk te combineren voor Isabel, in tegenstelling tot het combineren van een HBO-opleiding en The Voice of Holland.

Lessen

Isabel deed de opleiding biologie en medisch laboratorium toen ze meedeed aan The Voice. Het was een opleiding waarbij ze geen lessen mocht missen. Wanneer je twee lessen afwezig was moest je van school af; dat was erg lastig, aangezien ze voor The Voice of Holland zes weken niet op school kon zijn. De opleiding zelf bleek ook niet echt wat Isabel wilde. Ze stopte met de studie en richt zich nu volledig op haar zangcarrière.

,,Ik kon goed leren, kon naar een goede school, waarom zou ik daar niet voor gaan, dacht ik.” Isabel vond de keuze om te stoppen erg moeilijk. ,,Met een opleiding heb je garantie op een baan. Bij muziek heb je dat niet, het is een groot risico. Dat vond ik het engst.” Ze kwam erachter dat haar opleiding toch niets voor haar was en dat haar hart bij muziek ligt. Dus wil ze naar de Rockacademie in Tilburg. Deze school zal goed bij haar passen. De Rockacademie is ook gemakkelijker te combineren met haar optredens en zal daar ook rekening mee houden.

Lekker zingen

Isabel is een echte nuchtere Zeeuw. Op de vraag waar ze zichzelf over vijf jaar ziet reageert ze: ,,Die vind ik moeilijk, ik hoop dat ik met mijn eigen band en eigen muziek mag optreden. Dat mensen mijn muziek streamen en gewoon luisteren. Het belangrijkste is dat ik hoop dat ik erg gelukkig ben met lieve vrienden en familie en een leuke opleiding heb. Ik vraag niet veel, ik hoop dat ik gewoon lekker kan zingen.”

Wat ze mee wil geven aan anderen? ,,Dat je niet bij voorbaat iets niet kan. Als je echt iets wil, moet je daar voor gaan. Altijd eerst iets proberen, als je er dan achter komt dat het niet lukt, heb je het in ieder geval geprobeerd. Vechten voor je dromen.”

Bron: PZC

DEEL