Erik Jan Koedijk schreef: wat jij kunt leren van Isabel Provoost – 7 tips

‘In zingen kan ik al mijn emoties kwijt. Dat is een heerlijk gevoel.‘. Dat schrijft Isabel Provoost, bekend van The Voice of Holland 2017, op haar website. Op 28 mei 2012 heeft ze een opname op Youtube gezet en uiteindelijk in 2014 meegedaan aan The Voice Kids 2014. Isabel behaalde in de finale van The Voice Kids 2014 de tweede plaats.

Al vele jaren ben ik een fan van Isabel. Niet alleen vanwege haar zangprestaties, maar met name van haar gedrevenheid om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van turnen en zingen. Buiten zingen turnt Isabel namelijk ook op een hoog niveau. Ze turnt vanaf haar zesde en heeft in het verleden ook in de halve finale van de Nederlandse turnkampioenschappen derde divisie gestaan.

Focus is nu ‘the magic word’

Isabel ziet, wellicht nog onbewust, dat ‘focus’ haar ‘magic word’ is, want ze heeft duidelijk gekozen om haar turnen en studie (tijdelijk) aan de kant te zetten. Dit om zich compleet te kunnen focussen op haar performance, maar ook zeker om alle hulp die haar vanuit The Voice of Holland wordt aangeboden om te kunnen zetten in actie. De grote vraag is of zij alle ingrediënten die zij in een relatief kort tijdsbestek krijgt aangereikt door experts uit verschillende disciplines snel genoeg eigen kan maken. Maar wat een prestatie dat zij nu al gewoon bij de laatste zeven is gekomen en in de vierde liveshow mag staan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Talent is het vermogen om ergens in te excelleren. In hoeverre dat vermogen aangeboren of aangeleerd is, is de vraag. Maar met alleen genetische aanleg kom je er niet! Het ligt eraan wat je ermee doet en hoe je van plan bent het verder te ontwikkelen. In het bedrijfsleven is het ook op het gebied van talentontwikkeling vaak tijd voor een Reset.

Kijk bijvoorbeeld naar grote bedrijven. Meer daarover lees je in mijn boek. Ik noem daarin voorbeelden hoe je eenvoudig, morgen, talent ontsluit dat vandaag al aanwezig is in jouw onderneming. Isabel krijgt momenteel veel hulp vanuit het team van The Voice of Holland. Het is geweldig om te zien hoe zij de adviezen en de coaching op het gebied van dans, kleding en zang tot zich neemt. Isabel is momenteel 17 jaar. Ik vind dat vele mensen uit het bedrijfsleven een voorbeeld kunnen nemen aan haar! Sanne mag trots zijn dat ze zo’n meid coacht!

Lees het hele artikel door hier te klikken

DEEL